Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че ПП-ДБ ще бъдат ясна опозиция и призова Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии. Това стана след първото заседание на 50-ото НС. Припомняме, че депутатите не успяха да изберат председател на парламента след два неуспешни опита.

ппдб
БГНЕС

Борисов: Правителство на споделена отговорност с повече партии има как да се направи

"Ще бъдем ясна про-европейска опозиция, където ще се борим за всичко, което е по пътя на България за Европа и всичко, което е антикорупционно", каза Петков.

"Всяка кражба, която видим ще осветяваме, няма да разрешим България да се върне в старите времена", добави той.

"Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии, той е първа политическа сила, заявяваше, че ще бъде водеща и стабилна партия и сега трябва да демонстрра, че дад думите му има смисъл", добави Петков.

Той заяви, че създаването на правителство е много по-трудно, отколкото неговото разрушаване.

Божидар Божанов и Атанас Атанасов също потвърдиха, че ПП-ДБ ще бъдат опозиция.

"Мисля, че ГЕРБ са леко шизофренични. Плюха ни в продължение на 1 месец, че нищо не можем, а сега искат от нас подкрепа за правителство, това е несериозно", заяви Асен Василев. Според него това е абсолютно безотговорно.

"ГЕРБ ни пратиха на избори пет пъти и не направиха избори нито веднъж", каза Василев.

По отношение на избора за председател на НС Василев обяви, че задължение на победителя на изборите е да осигури мнозинство. Той припомни, че когато те са спечелили в 47-ото НС не е имало проблем с избора на председател.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня