/ БГНЕС
На редовното си заседание в сряда служебното правителство ще приеме доклад за касовото изпълнение на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2024 г.

Предстои министрите да одобрят и доклада на заместник министър-председателя и министър на финансите за предприемане на действия за изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост и за изготвяне на предложение по съдържанието на глава REPowerEU.

Ще бъде одобрено и създаването на лечебно заведение за болнична помощ. Кабинетът ще приеме изменения в решение на Министерски съвет за структурни промени в системата на здравеопазването.

Очаква се правителството да одобри и проект на „Изявление за намерение“ (Statement of Intent/SOI) на правителството на Финландия за присъединяване към Меморандума за разбирателство между правителството на България и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа и Щаба на върховния главнокомандващ на НАТО по трансформацията относно осигуряването на поддръжка от страната домакин за провеждане на операции и учения на НАТО. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС