За миналата седмица, въпреки лошите климатични условия, общият брой на подписите, който е събран, е 51 хиляди, с което дотук подписите на „Възраждане“ стават 153 хил. за първите три седмици. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на партията Костадин Костадинов във връзка с подписката за референдум за запазване на българския лев.

Той обясни, че това са подписите, събрани само и единствено от „Възраждане“ на пунктове на „Възраждане“. Хиляди са доброволците, които събират в цялата страна и в чужбина неорганизирано от нас, уточни Костадинов.

Костадинов: Можем да съберем половин милион подписа за референдум срещу еврото

Той каза, че подписи събират и граждански организации, които партнират на инициативния комитет.

С тези темпове само събраните от „Възраждане“ подписи след седем седмици ще бъдат 500 хиляди, смята Костадинов. Подписката на партията за национален референдум относно запазването на българския лев започна на 11 януари.


Попитан какви са очакванията им от новия служебен кабинет, Костадинов коментира, че нямат такива, защото в момента основната им цел е референдумът.

Според него най-големият успех на 48-ото Народно събрание е общата декларация за предоговаряне на плана за възстановяване и устойчивост в частта му за енергетиката. Като голям успех Костадинов посочи и декларацията във връзка с ескалиращите агресивни антибългарски прояви в Република Северна Македония.
По думите на Костадинов големият провал е съдебната реформа.
Никол Николова/ БТА