Полицаи пострадаха при опит да потушат скандал между роми в Асеновград
Полицаи пострадаха при опит да потушат скандал между роми в Асеновград / DarikNews.bg, архив

Полицаи пострадаха при опит да потушат скандал между две групи роми в Асеновград, съобщава "24 часа".

Около 21,30 ч в петък униформените патрулирали на изхода на града. Забелязали четири каруци, натоварени с пияни роми, които препускали по пътя и се псували. Полицаите ги принудили да спрат за проверка. Тогава ромите паркирали каруците си на уличното платно и се насочили към служителите на МВР с лопати. Престанали да се карат помежду си и насочили агресията си към полицаите. Псували ги и се заканвали със саморазправа. Обградили ги от всички страни, въоръжени с лопати, вили и дървени пръти.

Един от тях ударил с лопата униформен по главата. Наложило се колегата му да стреля във въздуха. Тогава нападатели се разбягали във всички посоки. Униформените тръгнали след тях, но се наложило раненият да бъде откаран в болница. На мястото са изпратени още полицейски сили, както и жандармерия. Същата вечер са задържани 9 лица на възраст между 22 и 49 г.  В момента се изяснява кои от тях са преки извършители на нападението. Те ще останат за по-дълго в ареста. Образувано е досъдебно производство.

Пострадалият полицай е настанен в неврологичното отделение на болницата в Асеновград. Униформеният бил с рана на главата, но в момента бил в добро състояние и остава за наблюдение.