Характерна за празничната великденска трапеза е и пролетната зелена салата.
За приготвянето й се използват маруля, репички, спанак, пресен лук, магданоз. Салатата се овкусява най-често със зехтин и лимон и се украсява с нарязани твърдо сварени яйца.
Съставът и подредбата на пролетната салата нерядко са според вкуса на домакина. Пак той подбира и подходящите за нея питиета – най-често традиционна българска гроздова или сливова ракия.
А тук можете да видите какви ястия да сложим на Великденската трапеза.
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
За приготвянето й се използват маруля, репички, спанак, пресен лук, магданоз. Салатата се овкусява най-често със зехтин и лимон и се украсява с нарязани твърдо сварени яйца.
Съставът и подредбата на пролетната салата нерядко са според вкуса на домакина. Пак той подбира и подходящите за нея питиета – най-често традиционна българска гроздова или сливова ракия.
А тук можете да видите какви ястия да сложим на Великденската трапеза.
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня