Продължава благотворителната кампания за подпомагане на пострадало семейство в с.Синаговци
Продължава благотворителната кампания за подпомагане на пострадало семейство в с.Синаговци / Община Видин

Продължава благотворителната кампания по събиране на средства за Бисерка Славчева от село Синаговци, община Видин. Нейната къща изгоря при пожар, предизвикан от проблем в комина преди малко повече от седмица. В момента жената и дъщеря й, която е първокласничка, се справят благодарение на помощи под формата на дрехи, одеяла, храна и пари, дарени от институции и граждани.

Кметът на село Синаговци, община Видин - Иван Иванов, разказвайки тъжната история за опожарената къща, заключи, че единственото хубаво е, че след лошото идва и добро. „Веднага след инцидента обявих благотворителна кампания за набиране на средства, дрехи, продукти и всякакви необходими неща. Благодарение на Огнян Димитров, жител на Синаговци, към момента жената и дъщеря й са настанени в негова къща, която не е обитавана от други хора и в която има прилични условия за живот, докато се отремонтира къщата на пострадалата и отмине зимния период".

Иванов уточни, че финансова помощ е получена и от кмета на община Видин Огнян Ценков, за което му благодари. С пари е помогнал и директора на училището в Дунавци, където учи детето на Бисерка Славчева. Председателят на Българската автомобилна федерация също е дарил средства за пострадалото семейство, помагат и хора от страната. Кампанията продължава.