Юношески национал започва с Черно море
Юношески национал започва с Черно море / gong.bg, архив

Юношеският национал Росен Колев ще започне подготовка с варненския Черно море, съобщиха от пресслужбата на клуба. Игралият за последно във втородивизионния Ком Миньор централен защитник е роден през 1990 г и е висок 187 см. Той е юноша на ЦСКА, играл като преотстъпен шест месеца и в Бдин /Видин/.

Освен него в първата тренировка на моряците на 10 януари ще се включат още двама младежки национали - халфовете Атанас Зехиров и Веселин Марчев. Занимания с първия тим ще започнат и четирима юноши на клуба. Селекцията ще продължи в движение, като приоритет ще бъде привличането на защитник, халф и нападател.

Футболистите на Черно море се събират за пръв път през тази година за стартиране на подготовката в 13 часа в понеделник. Наставникът на тима Стефан Генов е предвидил едно занимание час по-късно в 14. В следващите дни футболистите на групи ще минат медицински изследвания.

Седем ще бъдат на този етап новите, които ще започнат подготовка с отбора-Атанас Зехиров, Веселин Марчев, Росен Колев и четирима юноши на клуба. Старши треньорът на варненци Стефан Генов призна за Гонг, че наблюденията му над централния защитник на Ком Миньор Берковица Росен Колев не са само от мача за купата, а датират от по-рано. Той уточни, че юношеският национал, който е интересен играч за него, ще бъде на проби на „Тича".

Все още няма яснота около точните съперници на Черно море по време на лагера в Анталия, но със сигурност изборът е сведен до руски и румънски тимове, които по същото време ще бъдат на подготовка там.