Варненска бизнесдама организирала 9 сигнала за бомба
Варненска бизнесдама организирала 9 сигнала за бомба / DarikNews.bg, архив

Варненската бизнесдама Радослава Яламова и съучастникът й – 23-годишен мъж от Варна, които миналата седмица бяха подведени под наказателна отговорност за престъпления против правосъдието, ще отговарят и за серия умишлени телефонни заплахи. Установено е, че 37-годишната жена е организатор на 9 сигнала за бомба, които са подавани срещу нея в периода от януари 2009 г. до юли миналата година, съобщиха от Областната дирекция на полицията. Като съучастник в престъпленията е уличен младият варненец.

Полицаите във Варна преди няколко дни разкриха, че дамата, която има частен бизнес, е инициатор на редица посегателства срещу себе си. В продължение на месеци тя сигнализирала в полицията за палежи на автомобила й и на вратата на жилището й, за заплахи за поставени взривни устройства, като част от тях били свързани и с „черна магия”. В повечето случаи Яламова, която е собственик на фирма за строителен надзор, споделяла предположенията си кои са извършителите, като по този начин набеждавала невинни хора.

Заради множеството „инциденти” варненката била охранявана от служители на полицията. За да гарантират сигурността й, те похарчили близо 75 хил. лева, които бизнесдамата ще трябва да възстанови.

Яламова и съучастникът й са пуснати под парични гаранции съответно от 5 хил. и 3 хил. лева.