/ БГНЕС
„Полицията свърши професионално работата си при овладяване на ситуацията в Гълъбово. Става дума за чисто криминално деяние и не бива да се нагнетява обстановката и да се внушава, че има етническо напрежение. Това не е от полза за никого“, коментира събитията в  Гълъбово областният управител Гергана Микова.

Прокуратурата в Гълъбово обвини двама мъже за хулиганство

В неделя, след опит на полицията да прекрати шумно празненство в ромската махала в Гълъбово, се стигна до физическа саморазправа с органите на реда.

Не бива да има привилегировани групи в обществото ни, защото законът е един и еднакъв за всички, категорична е Микова. По думите й, години наред в ромските махали са се натрупали големи проблеми, а обикновено преди избори на хората там е обяснявано, че могат да правят ненаказуемо много неща.  „Затова смятам, че е време да се вземат нещата сериозно и да се приложи законът с цялата  му строгост. Трябва твърда ръка в ромските махали“.

Областният управител изрази надежда, че ситуацията в Гълъбово не е „дирижирана“ предизборно и затова е категорична, че ако има подобни опити ,те трябва да бъдат пресечени.

Обстановката в Гълъбово е спокойна, няма напрежение

Районната прокуратура в Гълъбово привлече като обвиняеми двама мъже на 34 години за хулиганство с особена дързост и цинизъм при условията на опасен рецидив. Двамата обвиняеми отказали да представят документите си пред полицейски служители, като отправяли обидни и цинични изрази към тях и осуетили полицейска проверка. И двамата са осъждани преди. Прокуратурата внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.