В Търговище взимат превантивни мерки заради очакваните обилни снеговалежи
В Търговище взимат превантивни мерки заради очакваните обилни снеговалежи / Борислав Курдов, архив

Заради прогнозите за обилни снеговалежи през почивните дни, в общинската администрация в Търговище се състоя работна среща. На нея бяха взети решения за предстоящите действия и поставени задачи на общинската фирма „БКС", която е ангажирана със снегопочистването.
Срокът, в който основните улици в града и общинската пътна мрежа в общината трябва да бъдат разчистени е 6 часа сутринта в понеделник, 18 януари. До 16 часа на същия ден от снега трябва да бъдат разчистени и малките улици в областния център, уточняват от общинската администрация.
До 6 часа сутринта трябва да бъде осигурен и достъпът до болните на хемодиализа по селата, както и да бъда опесъчени пътищата до там.
През почивните дни по улиците на Търговище няма да бъдат допускани тежка техника и ТИРове. Стоянките за тях за организирани на четири паркинга в близост до околовръстния път. Предвидени са и две резервни стоянки.
От фирма „БКС" успокоиха, че разполагат с необходимите количества пясък, фракции и магнезиеви соли.
До 77 л./кв.м. валежи са прогнозните данни за почивните дни, като влошаването на времето започва още тази нощ. Преваляванията са от дъжд, който последствие ще премине в сняг. Северният вятър в неделя и минусовите температури ще бъдат предпоставка за образуване на преспи - подчертават специалистите от Общинския съвет по сигурност. Темпетарурите ще паднат до минус 10/ минус 15 градуса по Целзий.