/ dariknews
Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, под чийто патронаж в Плевен се проведе представяне на макет за паметник на Девета пехотна Плевенска дивизия заяви, че винаги е смятал, че между институциите трябва да има разбирателство.

Президентът отрече да има война между институциите

Пред медиите той направи коментар относно случая с указа за Младен Маринов. По думите на Каракачанов, няма никаква пречка, президентът да не подпише указа за освобождаването му от поста Секретар на МВР.

pametni9 diviziq
dariknews.archive

"Честно казано не го разбирам. Винаги съм смятал, че между институциите трябва да има разбирателство, а разбирателство има, когато има диалог. Без значение кой отказва срещата - дали президентът или някой друг, не е добре - не говори добре за работата на институциите.

Борисов за казуса с Младен Маринов: Никой не е бил подценен или незачетен

Всички българи говорим за силна държава. Силната държава не се изразява в някой двуметров политик с голяма цепеница с която ни налага ред, а силната държава означава силни институции. За да бъдат силни, трябва да имат авторитет - да имат авторитет институциите трябва да си сътрудничат по между си, да работят, а не да се заяждат по между си. Така че аз мисля, че президентът, след като се завърне от посещението си, ще осъществи този диалог“.

Управляващите поискаха среща с президента по казуса с Младен Маринов, той отказа

Вътрешният министър каза още, че консултациите между юристите на МС и на Президентството са били проведени още преди няколко дена. „Не виждам никаква формална пречка президентът да подпише указа за освобождаването на Младен Маринов като секретар на МВР и да бъде избран от НС за министър на вътрешните работи, заяви Красимир Каракачанов.

pametni9 diviziq
dariknews.archive


Макетът за паметник на Девета пехотна Плевенска дивизия, който се състои от пет скулптурни елемента, ще бъде изложен в английския двор на Областна администрация, където гражданите на Плевен ще могат да го разгледат като ще имат възможност в специално поставена книга да изразят мнението си, както и да направят свои предложения.

pametni9 diviziq
dariknews.archive


По Конституция министрите се избират от парламента, припомни Каракачанов

Макетът ще бъде представен и в Народното събрание с цел да бъдат събрани допълнителни средства за изграждането му. Към момента събраните пари са 10 000 лв., а прогнозната стойност на паметника е 200 000 лв. 

pametni9 diviziq
dariknews.archive

pametni9 diviziq
dariknews.archive

pametni9 diviziq
dariknews.archive

pametni9 diviziq
dariknews.archive