Протестиращи ресторантьори пред Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Добрич поискаха служителите ѝ да покажат зелените си сертификати.

Собственици на заведения в Ловеч: Пълен локдаун от 1 ноември

Нека тези, които ни проверяват, да удостоверят дали са ваксинирани срещу COVID-19, призоваха от регионалната организация на Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

Собственици и представители на персонала издигнаха плакат, на който можеше да се прочете: "Ние от Добрич искаме да работим!". Не сме против зеления сертификат, но и не го одобряваме в този му вид, и начина, по който бе въведен, заяви регионалният координатор на БАЗ Георги Филипов.

Бизнесът излезе на протест срещу COVID мерките, шествие блокира центъра на София

По думите му ресторанти и кафенета практически са в локдаун, защото почти никой не влиза, а и няма как да бъде иначе при 20 на сто ваксинирано население. Филипов заяви пред журналисти, че всички резервации за предстоящите коледни и новогодишни празници са отказани от клиентите, а и заведенията не приемат заявки, защото не знаят занапред какво ще се случи.

Настояваме да действат, както бе обещано, пунктове за наистина безплатни тестове - без хората да плащат нито лев, каза регионалният координатор на браншовата организация. Той добави, че в Добрич тестовете вече свършвали и започнали записвания на желаещите, а оставал открит въпросът как ще се тестват хората в почивните събота и неделя.
БТА