На прицел: Данъчните влизат в „Аркус”

/ БГНЕС, архив
Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и ГД „Национална полиция“ проверка на дружество ‚Аркус-сигурност Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица. 30 процента от същата фирма притежава общинският съветник от БСП и бизнесмен Бенчо Бенчев, а Димитър Желязков-Очите се води по документи - консултант. По думите на управителят на „Аркус” Иван Владимиров, Очите бил ангажиран във фирмата „с комерсиална цел”.

Уволняват Митьо Очите. Управителят на „Аркус”: Нашата цел с него беше комерсиална

Проверката се възлага във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, побои, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица за извършени престъпления по чл.321, чл.330 и чл. 213 от НК.

19 задържани при спецакция в Бургаско, издирват Митьо Очите (ОБЗОР)

При проведената на 2 август 2018г. специализирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове. В някой от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица.