"Всички училища на територията на общините Кресна и Сандански преминават към онлайн обучение", съобщи директорът на Регионалното управление на образованието (РУО) Ивайло Златанов.

Засилен интерес към ваксинацията и в Благоевград

Причината е подадена информация от Регионалната здравна инспекция, в която се посочва, че в тези две общини заболелите от коронавирус са повече от 750 души на 100 000 население.

От понеделник учебните часове за всички ученици от Кресна и Сандански ще бъдат онлайн. Това са общо 2750 ученици, посочи Ивайло Златанов. Той допълни, че ситуацията е динамична и се следи непрекъснато както от РЗИ, така и от РУО.

Учениците в 9 общини в Благоевградско преминават към онлайн обучение

От 21 октомври половината от учениците в девет общини на територията на областта преминаха към онлайн обучение. В класните стаи са първи, пети, седми, осми, десети и дванадесети клас, останалите се обучават от разстояние в електронна среда.

Деветте общини, в които беше въведено ограничението, са: Благоевград, Симитли, Струмяни, Петрич, Разлог, Белица, Хаджидимово, Кресна и Сандански, като в последните две от понеделник всички ученици ще се обучават онлайн.
БТА