Двама загинаха на пътя Петрич - Златарево
Двама загинаха на пътя Петрич - Златарево / Дарик-Благоевград, Любима Калпачка, архив

Лек автомобил се преобърна на пътя от Петрич към Граничния контролно-пропускателен пункт Златарево.

Двама души са загинали часове след катастрофата в петричката болница. Сигналът за инцидента е подаден малко след 6 часа тази сутрин.

Пътният инцидент станал на 2 км след село Струмешница в посока граничния пункт. На местопроизшествието е извикан екип на пожарната в Петрич. Спасителите са рязали ламарините на смачкания лек автомобил, за да извадят двамата пострадали - мъж и жена.

Междувременно стана ясно, че 37-годишен мъж е загиналият при снощната тежка катастрофа на път Е-79 в Креснеското дефиле. Малко след 19 часа в петък лек автомобил „Опел", управляван от 37-годишния мъж, на десен завой навлезе в насрещната лента и се заби челно в ТИР с румънска регистрация. Шофьорът, пътувал сам, загина на място.

Пътният инцидент стана на 2 км преди град Кресна, непосредствено до последния железопътен тунел в дефилето. Над два часа основната пътна артерия от София за Кресна, Сандански, Петрич и ГКПП Кулата - Промахон бе затворена за движение. Загиналият е бил сервитьор в едно от Креснеските ханчета и след края на работния ден тръгнал да се прибира в Кресна.