/ iStock/Getty Images
В Турция започва ваксинацията срещу COVID-19 на музиканти, актьори, университетски преподаватели, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Министърът на здравеопазването на Турция Фахреттин Коджа съобщи във вторник в Туитър, че още групи се включват във ваксинационната програма на Турция.

В Одрин отварят петъчния пазар, очакват масово клиенти от България

С всеки изминал ден добавяме към ваксинационната кампания нови възрастови групи и професии, по този начин в най-скоро време ще елиминираме наличието на COVID-19 в страната. Доверете се на силата на ваксинацията, посочи Коджа.

От на 9 юни срещу COVID-19 може да се ваксинират музиканти, както и актьори, сценаристи, режисьори, оператори на пълнометражни филми и сериали, както и служителите в университетите и други служители в сферата на образованието, посочва СиЕнЕн-Тюрк.

Турция облекчава мерките за влизане на българи в страната

Министърът на здравеопазването заяви още, че властите имат за цел от септември обучението в университетите да продължи на живо, заради което започва ваксинация на служителите във ВУЗ-овете.

Броят на ваксинираните против COVID-19 в страната е вече близо 31,5 милиона души (над 18 милиона са с поставена първа доза и 13,4 милиона са с две дози), показват данни на министерството на здравеопазването на Турция.
БТА