/ БГНЕС
Трима проевропейски депутати от британската Камара на общините напуснаха парламентарната група на управляващата Консервативна партия и обявиха, че се присъединяват към новата центристка група от независими депутати противници на действията на правителството по Брекзита, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. 

Консерваторите Ана Субри, Хайди Алън и Сара Уоластън ще се присъединят към осмината депутати от опозиционната Лейбъристка партия, които вече излязоха от своята група заради несъгласие с ръководството на Джереми Корбин и антисемитизма в партията.

Осми депутат напуска Лейбъристката партия Корбин

Отцепниците се надяват да привлекат съмишленици сред недоволните проевропейски членове на Камарата - както сред консерваторите, така и сред лейбъристите, - за да създават центристка сила в британската политика. 

Бившият министър Ана Субри, която е твърд противник на Брекзита, се обявява за втори референдум и срещу излизането от ЕС без сделка. Хайди Алън беше активист на движението за оставане в ЕС преди референдума от 2016 г. и оттогава говори за опасностиоте от напускане на съюза без споразумение. Уоластън, лекар по образование, предупреждава за тежките последици за здравната система при "твърд Брекзит". 

Корбин намекна, че може да подкрепи втори референдум за Брекзит

Премиерът Тереза Мей изрази съжаление по повод решението на трите й съпартийки, като подчерта, че процесът по напускане на ЕС не е лесен, но ще продължи съгласно "решението на британския народ", напомня ДПА. 
БТА