/ ThinkStock/Getty Images
Осми депутат напусна главната опозиционна партия във Великобритания - Лейбъристката, за да протестира срещу политиката на лидера Джереми Корбин, предаде ДПА.
 
"След четири десетилетия взех ужасно трудното решение да се оттегля от Лейбъристката партия. Най-голямата чест в живота ми е да представлявам хората от (лондонския избирателен район) Енфилд Норт", написа Джоан Райън в Туитър. Тя съобщи, че ще продължи да ги представлява и да говори от тяхно име като член на независима група законодатели.

Седем британски депутати напуснаха Лейбъристката партия
 
Райън обяви решението си няколко дни след като британската полиция съобщи, че е започнала разследване по подозрение за антисемитски престъпления от омраза, извършени от членове на Лейбъристката партия.
 
Обвинения в антисемитизъм в лейбъристките среди са отправяни от няколко години, включително срещу партийния лидер Джереми Корбин.

Корбин намекна, че може да подкрепи втори референдум за Брекзит
 
Райън последва седем свои колеги, които напуснаха партията вчера. Те критикуваха лейбъристката позиция за Брекзит и антисемитските тенденции в партията.
 
Законодателите ще продължат да работят като независими членове на парламента. Най-тежко вероятно ще се отрази оставката на Чука Умуна, която е начело на група, призоваваща за втори референдум.
 
Райън посочи, че партията се е "заразила с напастта на антиеврейския расизъм" при управлението на левия лейбъристки лидер Корбин, който е отдавнашен поддръжник на палестинците, предаде Асошиейтед прес.
БТА