/ iStock/Getty Images
"В Гърция са разрешени придвижванията между общините в рамките на една регионална единица - префектура през всички дни от седмицата", обяви заместник-министърът на гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас, съобщи АНА-МПА.

Гърция прехвърли прага от 10 000 смъртни случая на COVID-19

Същевременно обаче остава в сила задължението на гражданите да изпращат SMS с целта на излизането си при всяко напускане на дома. Тази мярка ще остане в сила докато не бъдат разрешени и пътуванията между префектурите.

"Електронната платформа за запазване на час за ваксиниране срещу коронавирус е отворена и за гръцките граждани от възрастовата група 40-44 години", обяви министърът на здравеопазването Василис Кикилиас.

Индийският вариант на COVID-19 е засечен в Гърция

Той съобщи, че ваксинационната кампания върви с бързи темпове и до днес са поставени над 3 милиона дози. От 5 май ваксинационните центрове в страната ще станат общо 1500, в които ще се правят близо 100 хиляди ваксинации дневно.

Вече тече ваксинирането на гърците на възраст 30-39 години с ваксината на AstraZeneca. Според министъра, хората от тази група откликват позитивно на възможността да се ваксинират.
БТА