Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / Gulliver/Getty Images
Полицията арестува най-малко 38 екоактивисти за нарушаване на движението в Лондон по време на пиковия час днес сутринта, след като те блокираха няколко важни пътни артерии, предаде Асошиейтед прес.

Протестиращите, които оказват натиск върху британското правителство да топлоизолира всички домове в рамките на едно десетилетие, от седмици блокират пътища в и около столицата.

Групата, известна с името "Топлоизолирайте Великобритания", каза, че 50 души са блокирали четири обекта в Лондон, включително тунела Блекуол, който е една от основните връзки през реката Темза в Източен Лондон. Полицията е арестувала 38 души за блокиране на ключови пътни артерии и за заговор за причиняване на обществено безредие. "Смятаме протести от това естество за неприемливи и действаме възможно най-бързо да сведем до минимум нарушенията, причинени от тях на хората, които използват тези пътни артерии", казва полицията в свое съобщение в Twitter.

Вече няколко седмици "Топлоизолирайте Великобритания" блокира пътища в и около столицата, за да окаже натиск върху консервативното правителство да топлоизолира всички 29 милиона неизолирани домове във Великобритания до 2030 г. и всички социални жилища до 2025 г.
БТА