Аржентинска шоугърла може да се кандидатира за сенатор
Аржентинска шоугърла може да се кандидатира за сенатор / снимка: Reuters

Аржентинска шоугърла получи оферта да се кандидатира за италианския Сенат от партията на Силвио Берлускони Народ на свободата, съобщава в. "Кориере дела сера".

Четиридесет и шест годишната Илиана Калабро е певица и танцьорка от Буенос Айрес, внучка на италиански имигранти в Аржентина. Тя е участвала в редица риалити програми, в това число и танцувално шоу и шоу, в което е трябвало да симулира оргазъм.

Калабро получила офертата да се кандидатира за сенатор, представляващ италианците от Аржентина, от Естебан Хуан Казели, сенатор от Народ на свободата, представляващ италианците от Латинска Америка в горната парламентарна камара на Италия, пише БТА. Сега сенаторът е разследван във връзка с подозрения, свързани с италианския отбранителен гигант Финмеканика и негови корупционни практики за спечелване на международни договори в Азия и Латинска Америка.

По повод на офертата да се кандидатира за сенатор Илиана Калабро казва, че въпреки че не говори италиански много добре, тя разбира притесненията на италианската общност в Аржентина.

Красавицата посочва, че има амбиции да бъде новата Мара Карфаня, бивш модел, избран от Силвио Берлускони за министър на равните възможности в последното му правителство.

Калабро описва Берлускони като велик политик и отличен бизнесмен, а самата тя се сравнява с Бепе Грило, италианският комедиант, преориентирал се към политиката, чието движение Пет звезди спечели водещи позиции на няколко местни вота.

В миналото Берлускони проправи път в политиката на още една красавица, областната съветничка от Ломбардия Никол Минети, която беше шоугърла и дентална хигиенистка. Сега Минети е обвинявана за доставянето на проститутки за партита в миланската вила на Берлускони.