Лятото е тук, а за някои от нас beach body-то е само мираж. Това определено не важи за Биляна Йотовска, която дори пише следващата си книга. Четвъртата книга на красавицата ще се появи по-късно тази година и ще бъде посветена на здравословното хранене

Ако не сте активни в спорта, то не трябва да се притеснявате, защото не всички хора могат и трябва да изглеждат като модели, но все пак е важно да се придържате към балансирана диета. Трябва да имате предвид активността си през деня, за да прецените какво количество храна да приемете, казва Биляна, която със сигурност ще включи тези полезни съвети в новата си книга, пише каналът "Social Virals" във vbox7.
 

Трениращите трябва да знаят, че им е необходима почивка, защото ако не се възстановят добре няма да имат никакъв прогрес. "Храненето е важно, трябва да е умерено и да внимаваме с порциите. Нещо много важно - здравословното невинаги означава диетично", казва пред "На кафе" Биляна и дава пример с протеинови палачинки, които са полезни, но трябва да внимаваме с количеството, защото може да се получи обратен ефект.

Ето ТОП съветите на Биляна, с които да влезем във форма по-бързо:

1. Трябва да се намалят порциите, да сме в калориен дефицит, но не става дума да се пропуска хранене. Може да стартираме деня с чаша или две вода, в нея се изстисква малко лимонов сок или се добавя ябълков оцет, за да се забърза перисталтиката.

2. Да се намалят въглехидратите, но да се увеличат белтъчините.

3. Постоянството е много важно, както и волята. Без тях няма как да постигнем нищо в спорта, а и в живота като цяло.

4. Спортът е важен всеки ден, ако нямате възможност за цяла тренировка, то сутрин отделете около 15-20 минути за бърза гимнастика. Домашните тренировки не са за подценяване, с тях също може да се натоварим доста добре, но не заменят предимствата на залата. През лятото Биляна не посещава често фитнеса, тренира повече вкъщи, навън и прави доста кардио упражнения.