Историята познава жени, които са пренаредили правилата в мъжкия свят, жени, които са доказали, че нежният пол е точно толкова способен на любов и щастие, колкото силният пол. Ето историите на 7 велики жени:

Екатерина Велика

Въпреки че Екатерина Велика е императрицата, управлявала Русия за най-дълъг период от време, нейният образ е по-скоро скандален заради личния ѝ живот. Тъй като съпругът ѝ Петър III не е проявявал никакъв сексуален интерес, Екатерина е намирала собствени начини да задоволи нуждите си. Няколко от децата на Екатерина са извънбрачни, а в нейните афери възрастта нямала значение. Императрицата обикновено се разделяла с любовниците си  приятелски. Тези, които ѝ били верни, получавали земи, титли и всякакви други възможни облаги.

Екатерина Велика
ThinkStock/Getty Images

Катрин Хауърд

Катрин Хауърд е петата съпруга на краля на Англия Хенри VIII. Нейните афери започват още с  учителя  ѝ по музика Хенри Менокс . Тя също така е споделяла легло с Франсис Деръм, като двамата се наричат помежду си „съпруг” и „съпруга”, което по онова време се е считало за неписан брачен договор. Година след брака ѝ с Хенри VIII се предполага, че кралицата е започнала да флиртува с Томъс Кълпепър. Слуховете за нейните аферите обаче стигнали до Хенри VIII . Тя е обезглавена, както и нейните любовници.

Петте най-скандални жени в историята (ВИДЕО)

Кралица Мари

Секс-скандали и незаконни деца са част и от любовния живот на кралица Мари. Упорита жена с рядка красота, нейните съвременници са я наричали „кралицата на мъжете“. Тя е била на 17, когато се омъжва за 10 години по-възрастния принц Фердинанд от Румъния. Въпреки че е имала шест деца, се е смятало, че поне четири от тях са били от други мъже.

Кралица Марго

Маргарита Валоа, позната още като Кралица Марго, е съпруга на крал Анри IV.  За нея се е знаело, че е нямала никакъв морал. След няколко изневери, които описва в дневника си, тя напуска съпруга си и обикаля от град в град във Франция. За тогавашните времена да напуснеш съпруга си е било нещо немислимо. Заради множеството ѝ афери тя е затворена в тъмница от краля, където прекарва последните 20 години от живота си.

Каролина Матилда Британска

На 15 години Каролина Матилда Британска се омъжва за две години по-възрастния крал на Дания и Норвегия - Кристиан VII. Малко след това той разбира, че изобщо не иска да бъде женен и започва да обикаля кръчмите.  Кристиан VII е бил психически нестабилен, а неговият лекар оказвал огромно влияние над решенията му. За лекаря се е знаело, че е започнал дори и любовна връзка с Каролина Британска. След като мащехата на кралят забелязала манипулациите му и връзката му с Каролина, тя успяла да го отстрани. Лекарят бил екзекутиран, а Каролина Британска - пратена в изгнание.

Пет неща, в които жените са по-добри от мъжете (ВИДЕО)

Мария Стюарт

На четиригодишна възраст Мария Стюарт наследява трона на Шотландия. На петгодишна възраст тя е омъжена за четиригодишния Франсис II, премества се да живее във Франция, но той починал от ушна инфекция година по-късно. След години се запознава с красавеца Джеймс Хепбърн, с когото веднага прехвърчат искри. Тя се омъжва за Хенри Стюарт, лорд Дарнли. Историята става още по-заплетена, защото докато е била с Хенри, се вижда тайно с Дейвид Ризио, но съпругът ѝ разбира за тайната им връзка и убива нейния любовник пред очите ѝ. Тогава тя задълбочава връзката си със стария си приятел Джеймс Хепбърн, за който се омъжва, след като мъжът ѝ умира.

Мария Стюарт
Guliver/Getty Images

Кралица Виктория

Макар и кралица Виктория да е била щастливо омъжена за принц Алберт, за нея се е говорило, че има непреодолими сексуални желания, близки до нимфомания. Когато той починал, тя изпаднала в дълбока депресия, но в живота ѝ се появил нов мъж – сервитьорът Абдул Карим. Скандалното в историята на кралица е, че Абдул е бил 40 години по-млад от нея, от индийски произход. Подозренията за връзката им се потвърждават, след като историци намират таен дневник на Абдул, в който той описва сексуалните си отношения с кралицата, властваща над Британската империя.

кралица Виктория
ThinkStock/Getty Images


И още:

10 кралски сватби, изневери и разводи от последните 100 години

Най-великите любовни истории на всички времена

Първите дами, които светът дълго ще помни

Вижте най-вдъхновяващите мисли на велики жени на нашето време

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук