/ Thinkstock/Getty Images
Може ли да бъде полезна изневярата?
95071
Може ли да бъде полезна изневярата?
  • Може ли да бъде полезна изневярата?
Възможността да имаш пълноценна връзка с друг човек, когато вече си обвързан, е предизвикателство. Една паралелна връзка ни дава усещане за полет и щастие. Тя е едно прекрасно изживяване. Това споделиха в рубриката на Дарик Югоизток – „По-здрави“ докторантът по психология на човешките отношения към БАН и психотерапевт Катя Пенева и сексологът доц. д-р Румен Бостанджиев. Ето какво коментираха те:

Вижте най-сексуалните градове в света в снимки


„Сценарият, който може да се развие в една ситуация, когато между двамата се появи трети, може да има най-различни развития. Предизвикателството в тази ситуация е да се излезе с добър резултат. Ако може за всички. В триъгълника винаги има някой, който страда. Важно е ситуацията да се осмисли и да бъде един позитивен и ценен човешки опит“, смята д-р Бостанджиев

изневяра
Thinkstock/Getty Images

Според психотерапевта Катя Пенева при изневяра винаги се укрепват редиците на брака и двамата партньори се сплотяват. „Оковите на брака са тежки. Двама човека не са достатъчни, за да носят тези окови, необходим е и трети“, каза тя.

Шест вида изневяра и причините за нея

В миналото моногамията е била задължителна само за жените. Във вавилонското общество съществува идеята, че само съпругата не може да изневерява. Римляните пък са твърдели, че брак, лишен от любов, е много продължителен. На женената жена не се е позволявало да изневерява, защото е била собственост.

Според д-р Бостанджиев най-голямото богатство в нашия живот са срещите ни с интересни хора и би било много тъжно ако приемем, че като сме сключили брак, не може да имаме интересни преживявания.

Катя Пенева посочи още, че в днешно време ролята на съпругата не е само майчинската, тя иска да се развива професионално. Затова съпругът й не може да бъде единствената опора. „Не е правилно съпругът да приема, че това е лична обида. Човек търси емоцията и в други хора. В това да имаш интимна връзка с друг човек, не е непременно лошо“, каза тя.

Двамата експерти са на мнение, че изневярата е естествен процес от живота. И ако двойката приеме това, няма да има никакъв проблем.

И още за изневярата:

Най-големите прелюбодейци в света

Жените най-често изневеряват с приятели, а мъжете - с колежки

Перфектната любовница е с руса коса, зелени очи и големи гърди

Има ли връзка между дължината на пръстите и склонността към изневяра?

Зодиите, които изневеряват най-много

Седем признака, че партньорът ви изневерява

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук