Жените са най-секси, когато леко наклонят надолу брадичката си.
Жените са най-секси, когато леко наклонят надолу брадичката си. / Thinkstock/Getty Images
Жените са най-секси, когато леко наклонят надолу брадичката си
Психолози от Ирландия и Швейцария изясниха как езикът на тялото влияе на сексуалното привличане, съобщи Нюзру. Оказа се, че наклонът на главата играе важна роля.
 
Доброволците в експериментите са подреждали снимки на знаменитости според тяхната привлекателност. Резултатите показват, че жените са най-секси, когато леко наклонят надолу брадичката си. При мъжете обаче брадичката трябва да е повдигната. Така тя създава илюзия за сила и това се харесва повече.
 
Разкриха тайната на сексуалното привличане

Усмивката привлича само мъжете. Жените предпочитат кавалери със сериозно или тъжно изражение.

Thinkstock/Getty Images

От предишно изследване е известно, че има пряка връзка между сексуалната привлекателност и дългия безименен пръст на мъжа. Други учени установиха, че за кратък флирт жените предпочитат мъже с белези. По-изнежените и поддържащи се мъже жените са склонни да възприемат като стабилни и подходящи кандидати за брак.
 
3 изненадващи фактора, които влияят върху сексуалното привличане

Едновременно с това психолозите съветват мъжете да не бъдат много напористи. Според тях шансовете за секс се повишават, ако жената ги заговори първа.

Не на последно място - гласът също има решаващо значение за мъжкия и женския сексапил. Доказано е, че жените харесват мъже с нисък тембър, а представителите на силния пол са привлечени от дами с дрезгав глас.


Още за мъжете, жените и привличането:

Наистина губим ума си от любов

Вижтек ои мъже осигуряват незабравим оргазъм на партньорките си
 
Доказано: Наистина си падаме по определен тип

Жените не харесват усмихнати мъже

БТА