3 изненадващи фактора, които влияят върху сексуалното привличане
3 изненадващи фактора, които влияят върху сексуалното привличане / ThinkStock/Getty Images

Сексуалното привличане се влияе от инфекциозните болести, телесната миризма и чревните бактерии, твърди водеща американска авторка на научни публикации и книги, цитирана от в. "Дейли експрес".

Според Катлийн Маколиф, чиито научни статии са публикувани в издания като "Ню Йорк таймс", "Дискавър" и "Атлантик", индивидите, които са страдали от инфекциозни болести в младостта си, е по-малко вероятно да привлекат сексуален партньор.

Доказано: Наистина си падаме по определен тип

"Инфекциозните заболявания, прекарани в по-ранна възраст, се отразяват върху развитието и оставят своя отпечатък върху индивида под формата на по-асиметрични черти. Въпросната асиметрия "издава" предразположение към заразни болести", казва Катлийн Маколиф.

Авторката припомня, че хората са еволюирали да "разчитат" по телесната миризма колко силна е имунната система на потенциалния партньор.

Петият сексуален партньор е „истинската любов"

"Телесната миризма е сигнал за това как функционира имунната система. Имайки предвид, че податливостта към инфекции варира, хората се стремят към индивиди с различни имунни системи от техните собствени. Подобно различие гарантира, че децата ще наследят по-голямо разнообразие от гени, което ще ги направи по-устойчиви на инфекции", обяснява Катлийн Маколиф.

Наистина губим ума си от любов

Чревните бактерии също влияят върху сексуалното привличане. Маколиф отбелязва, че паразитите могат да се свързват с човешкия мозък и да регулират хормоните, което също прави индивида повече или по-малко привлекателен за околните.

Мозъкът, а не сърцето ни кара да се влюбваме

"Изследвания са показали, че чревните бактерии влияят върху почти всичко, свързано с човека - от това дали той е енергичен или тромав, щастлив или тъжен, спокоен или тревожен, до това дали е дебел или строен", казва Катлийн Маколиф.

Източник: БТА