Копринените калъфки за възглавници печелят все по-голяма популярност
Копринените калъфки за възглавници печелят все по-голяма популярност / Thinkstock/Getty Images
Копринените калъфки за възглавници печелят все по-голяма популярност сред британките, които се надяват, че те им помагат в борбата срещу бръчките, съобщи в. "Дейли мейл".

Коприната се цени от векове. Тя се произвежда повече от 7000 години. В помощ срещу бръчките обаче се използва едва напоследък.

Пет съвета за грижа и съхранение на възглавниците вкъщи

Има много причини коприната да е полезна за красотата, обясни физиотерапевтът и есперт по съня Сами Марго. Повечето хора спят на една страна, с лице във възглавницата. Затова често, когато се събудим, гънките ѝ са отпечатани на лицето или кожата ни е набраздена. С годините те изчезват все по-бавно.
Памукът може да е абразивен, а и дехидратира кожата. Гладкостта на коприната означава, че когато се събудим, на лицето няма да има гънки. Вечерният крем също е по-ефикасен, защото не попива в коприната.

Дългото пътуване до работата състарява женското лице

Антиокисдантите в коприната също противодействат на стареенето. Черницата, с която се хранят копринените буби, съдържа 79 процента повече антиоксиданти, които подпомагат възстановяването на клетките, в сравнение със суперхрани като боровинките.

Коприната съдържа и протеина серицин, който може да се свърже с кератина в кожата и косата. Така се образува бариерен слой, който помага да се задържа влагата и има противостареещ афект.

Намръщената физиономия добавя една година към възрастта

Много жени, изпробвали копринените калъфки, се радват, че и косата им става по-лъскава и здрава.
БТА