Дългото пътуване до работата и замърсяването на въздуха състаряват лицата на британките с десет години
Дългото пътуване до работата и замърсяването на въздуха състаряват лицата на британките с десет години / ThinkStock/Getty Images
Дългото пътуване до работата и замърсяването на въздуха състаряват лицата на британките с десет години, като бързо ги набръчкват, пише в. "Дейли мирър".

Британски специалисти са установили, че въздухът в Лондон е толкова замърсен, че може да бъде сравнен на моменти с този в Пекин. Според дерматоложката Лорина Йоберг най-застрашени са дамите, които се осланят на градския транспорт, за да отидат на работа. Замърсяването на въздуха и километричните задръствания се отразяват пагубно върху тургора на лицето им.

Софийските квартали с най-мръсен въздух са „Павлово” и „Хиподрума”

Токсините от околната среда въздействат по различен начин върху различните части на овала. Но във всички случаи неблагоприятната външна среда намалява колагена, който осигурява еластичността на кожата и я поддържа млада.

България продължава да е сред страните с най-мръсен атмосферен въздух в ЕС

Вредните частици във въздуха проникват през порите на кожата вследствие на което се наблюдава нейното дехидратиране и състаряване. Под очите на дамите се получават тъмни кръгове, а край тях - бръчките "кокоши крак". На челото се оформят тревожни бръчки, а устните изглеждат по-тънки заради намаляването на колагена.

Вижте още:

Разгадаха тайната на дългата младост

Революционно откритие обещава край на бръчките


Намръщената физиономия добавя една година към възрастта
БТА