От правилното хранене зависи здравословното ни състояние. Продажбите на вредни храни се увеличиха драстично и вече дори не ни правят впечатление. Веригите магазини за бързо хранене, полуфабрикатите, неизвестно как направените напитки обсебиха живота ни. Вижте пет храни, които трябва да премахнете от менюто си:

Консервирани домати и доматен сос

Доматите са нискокалорични, богати на витамини и антиоксиданти и затова са много полезни. Купешкият доматен сос и консервираните домати обаче съдържат някои съставки, които имат негативни здравословни ефекти. В тях консервантите са най-масово прилагани, с цел удължаване срока на годност. Освен това се използва и подсладител във формата на царевичен високо-фруктозен сироп.

Ако искате да си направите паста с доматен сос, вземете си пресни домати и си направете сос, в който знаете какво точно слагате.

Пет „опасни“ храни, които да избягваме на работа

Газирани напитки

Тези захарни бомби могат да причинят сериозни здравословни проблеми. Те могат да вкарат в хаос нивата на хормоните и кръвната ви захар, защото съдържат и много оцветители и консерванти .

Ако все пак ви се допие нещо газирано, сипете си газирана вода и сложете няколко капки лимон или лайм.

Маргарин

При производството на маргарин растителните мазнини се подлагат на т.нар. хидрогениране. Именно този процес е отговорен за по-голяма част от потенциалните вреди за здравето.

Може да намажете сандвичите с с прясно авокадо или просто да напръскате хляба със зехтин или олио.

маргарин
ThinkStock/Getty Images

Плодови сокове

Голяма част от тези сокове са минали термична пастьоризация, за да удължат срока им на годност, което убива витамините в тях. Купешките сокове използват високо-фруктозен сироп царевичен сироп и редица оцветители.

Кои са най-вредните храни в света

Рафинирани бели въглехидрати

Бял хляб, ориз, чипс, крекери, бисквити, торти - всички съдържат в себе си обогатено бяло брашно, което пречи на правилното метаболизиране на храната и понижава нивата на енергията ви.

бургер
ThinkStock/Getty Images

Вижте още:

Гладът за сладко – как до го преодолеем? (ВИДЕО)

Полезните или вредните храни са по-добри за душата?

Пет големи вреди, които ни нанасят преработените храни

Столетниците по света и техните менюта

Лечебните свойства на храната