Храненето е естествен процес, от който зависи здравословното ни състояние. Въпреки това човекът толкова се е отдалечил от естественото си хранене, че днес една от най-печелившите индустрии е тази на здравословното хранене.

Продажбите на вредни храни се увеличиха драстично и вече дори не ни правят впечатление. Веригите магазини за бързо хранене, полуфабрикатите, неизвестно как направените напитки обсебиха живота ни.

Вижте едни от най-вредните храни

Майонезата

Много калоричен продукт, който съдържа изключително количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н. Към вредните продукти от този тип могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които освен оцветители и заместители на вкусовете съдържат и генно-модифицирани продукти.

Пет големи вреди, които ни нанасят преработените храни

Мазното месо

То ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно-съдови заболявания.

Кулинарни престъпления: 7 калорийни бомби, ужасно вкусни и вредни

Месните деликатеси

Те си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват т.нар. трансгени - 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя.

Лечебните свойства на храната

Сладките храни

Съдържат огромно количество калории, съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.

Газираните напитки

Газираните напитки са смес от захар, химия и газове. Те способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание за захар.

Чипсовете

Те са вредни за организма, защото представляват смес от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове.

Дъвчащи бонбони

Дъвчащи бонбони съдържат големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т.н.