XXI век, свят на престъпления и издевателства. Всеки ден се сблъскваме с грозната действителност на нашето съвремие. Дали обаче сме се замисляли колко престъпно се отнасяме към нашите тела, на какъв стрес са подложени и какви блюда им поднасяме?
Ето кои са седемте калорийни бомби, ужасно вкусни и също толкова вредни, ако прекалим с количествата им:
Пръжки
Тези апетитни, силно запържени сланинки са повече от вкусни, особено ако са гарнирани с хубав сос или поднесени в качамак. Истината обаче е, че са изключително вредни поради високото съдържание на мазнини и при честа употреба водят до повишаване на холестерола.
Пържени картофи
Любима храна на повечето хора. Българите са едни от най-големите консуматори на скорбеления зеленчук. Той е изключително полезен, ако не е пържен, но тогава не е толкова предпочитан. Пържените картофи са една от любимите храни на децата, но специалистите препоръчват да се консумира по-рядко.
Фаст фууд
Вкусни и вредни, те са навсякъде около нас. В забързаното ежедневие няма нищо по-лесно от това да хапнем един бургер с много сосове и майонеза. Това е предпочитана храна сред студенти и ученици, а прекомерната употреба определено може да навреди на правилното функциониране на организма.
Дунда палачинка
За тези, които се питат какво е това - това е истинска калорийна бомба и представлява голяма палачинка, която се пече в тава. И въпреки малките количества на брашно и захар в нея има около 200 грама масло, като прибавим и шоколада за намазването, това я прави престъпно вкусна и доста тежка.
Шоколадово суфле
Този фонтан от вкусове и аромат е изключително разпространен и много вкусен. Но в него има големи количества яйца, шоколад и масло. Комбинация, което е кошмар за нашето тяло.
Месо със сметана
Комбинацията е лоша и тежка, а когато е гарнирана и с топено сирене и гъби, това я прави истински убиец за храносмилателната ни система.
Колбаси
На последно място са всички колбасни изделия. Произходът на месото в тях е неясен, което ги прави опасни и вредни.
И все пак, не забравяйте, че всичко консумирано с мярка е полезно, колкото и вредно да е, съветват от foodpanda.