„Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата му“, обяснява Люк Оуен Смит. И допълва, че шоколадът трябва да се пази на "хладно, сухо и тъмно място".
Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата муThinkStock/Getty Images
Проблемът при ниските температури се състои в това, че кристалите на захарозата в шоколада излизат на повърхността и образуват неприятен бял цвят. В резултат на това шоколадът губи своя естествен вкус, а вие имате чувството, че ядете "вчерашни остатъци".
Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата муThinkstock/Getty Images
Без съмнение шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20.
Още полезни статии за храните и правилното им съхранение: