Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата му
Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата му / ThinkStock/Getty Images
Шоколадовите изделия никога не бива да се слагат в хладилник, категоричен кулинарният експерт Люк Оуен Смит.

Ако сложите в хладилника този сладък ежедневен продукт, той "става груб и губи от вкусовите си качества", твърди специалистът.

14 храни, които не трябва да съхраняватe в хладилника (ВИДЕО)

„Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата му“, обяснява Люк Оуен Смит. И допълва, че шоколадът трябва да се пази на "хладно, сухо и тъмно място".

Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата му
Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата му ThinkStock/Getty Images

Необичайни съвети за съхранение на храни в хладилник

Проблемът при ниските температури се състои в това, че кристалите на захарозата в шоколада излизат на повърхността и образуват неприятен бял цвят. В резултат на това шоколадът губи своя естествен вкус, а вие имате чувството, че ядете "вчерашни остатъци".

т
Много ниските температури развалят вкуса на шоколада, както твърде високите съсипват формата му Thinkstock/Getty Images

Без съмнение шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20.

Още полезни статии за храните и правилното им съхранение:

Не съхранявайте картофите в хладилник

Ето защо доматите губят вкуса си в хладилника

8000 бактерии се таят в отделението за зеленчуци в хладилника

Седем храни и напитки, които не се развалят никога (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук