Почти 50 процента от хората, кандидатствали за работа в сряда, получават покана за интервю до 24 часа от пускането на обявата
Почти 50 процента от хората, кандидатствали за работа в сряда, получават покана за интервю до 24 часа от пускането на обявата / ThinkStock/Getty Images
Британски специалисти твърдят, че най-подходящото време за подаване на документи за работа е 9 ч. в сряда, защото много работодатели пускат обявите си именно в средата на седмицата, съобщи в. "Дейли мейл".

Най-важните 12 думи при интервю за работа
 
Почти 50 процента от хората, кандидатствали за работа в сряда, получават покана за интервю до 24 часа от пускането на обявата, установиха специалисти от сайта за обяви за работа Job Today.

интервю за работа заетост
ThinkStock/Getty Images

Ранният час на подаването на документите е предимство, защото до обяд работодателите вече са затрупани с кандидатури.

Най-странните въпроси на интервю за работа

В автобиографията за кандидатстване за работа е добре да се избягват най-големите клишета като "мотивиран" или "инициатива". Те биха могли да подразнят работодателя, съветва Андрю Хънтър, съучредител на сайта за обяви за работа Adzuna.

Загубата на интерес към работата - по-лоша и от депресията?

 Анализ на около милион автобиографии, направен от търсачката, разкри, че тези думи се използват в около четвърт от автобиографиите. По-добре е да бъдат описани уменията, които имат връзка с работата.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА