Никой не гледа на себе си като на човек, който се отказва лесно. Има обаче моменти, когато въпреки относителния комфорт, който чувстваме, е време да направим  крачка напред и да рискуваме да сменим работата си. В LinkedIn Сали Кроучек посочва знаците, които ни сочат, че е време да напуснем работа.

Загубата на интерес към работата - по-лоша и от депресията?

Ето 3 сигурни знака, че е време да сменим работата си:


1. Получавате абсолютно разнопосочни кариерни съвети от по-старши служители. Едни ви казват, че трябва да сте лидер на екип, не просто служител. Други пък ви съветват да не се нагърбвате с лидерство и да останете в безопасната сфера. Няма ясно разбиране какво е успехът във вашата фирма. Или пък няма ясни насоки как се стига до него.

работа
ThinkStock/Getty Images

2. Гледате все повече филми с дълги полети до различни държави. При всеки възможен повод се откъсвате от заобикалящата действителност. Всеки има нужда понякога от почивка и рестартиране. Редовните бягства от действителността обаче може да са знак за по-дълбок проблем.

Кои са ключовите фактори за професионално прегряване?

3. Мислите и премисляте всяка дума, която изричате в офиса. Питате се как би прозвучало нещо, как ще бъде изтълкувано и не сте ли отишли твърде далеч.

Ако не се чувствате на мястото си в тази работа и не можете да бъдете себе си, то е време да се пренасочите към друга.

И още по темата:

Вижте кога е най-подходящото време да кандидатствате за мечтаната работа

Специалистите казват: Хората трябва повече време да почиват

Колко дълъг отпуск ни е нужен, за да си починем?

Съвети от психолог: как да почиваме и после да се адаптираме на работа

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук