Мъжете по-често от жените искат собствено пространство за сън
Мъжете по-често от жените искат собствено пространство за сън / ThinkStock/Getty Images
За много хора е трудно да се наспят добре дори когато са сами в леглото, но половинката, която хърка или дърпа завивките, превръща тази цел в нещо непостижимо.

Пет храни и напитки за здрав и пълноценен сън
 
Макар и това да не изчерпва проблемите между чаршафите, "разводът за сън" може да е решение за спасяването на връзката, пише в. "Индипендънт".

Вижте кои са най-полезната и най-вредната поза за сън (СНИМКИ)
 
Изследване от 2010 г. на Националната фондация по съня установи, че почти четвърт от американците са заложили на "развод за сън" - самостоятелна спалня.
 
Нова анкета сред 3000 американци обаче показа, че още повече биха искали да имат такава възможност, но мнозина се притесняват да повдигнат въпроса.

Позата по време на сън издава тайни за характера, секса и здравето, вижте ги тук

Мъжете по-често от жените искат собствено пространство за сън
Мъжете по-често от жените искат собствено пространство за сън ThinkStock/Getty Images

Според нея 31 процента биха предпочели да спят отделно от половинката си. 10 процента пък са посочили като причина за край на предишна връзка проблеми със съня. Мъжете по-често от жените искат собствено пространство за сън - 40 процента срещу 38 процента.

Вижте какво издава позата при сън за вашата връзка (СНИМКИ)
 
Дори и разделянето в отделни сватби да е било общо решение обаче, 41,4 процента от анкетираните са казали, че премълчават това пред приятелите и роднините си.

Позата, в която спим, може да облекчи болките по тялото
 
Тъй като не всички могат да си позволят отделни спални, здравните власти дават препоръки за по-здрав сън. Сред тях са да си лягаме по едно и също време, да четем книга, да изключим телевизора.
 
Най-сигурният начин е да си създадем навици и да се придържаме към тях. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА