В дълбоките дъждовни гори на Амазония е съществувала древна цивилизация. Известно е, че хората, живели тогава, имали много знания за строителството. Структурите, които строили, били толкова величествени, че част от тях са се запазили и до днес.

През 1753 година е публикуван ръкопис в Рио де Жанейро, в който се описва как група изследователи случайно се натъкнали на великолепен каменен град, който се намирал някъде в средата на екзотичните дъждовни гори. По-късно документът е наречен „Ръкопис 512“ и е използван едва ли не като ръководство за изследване и проучвания на тези, които през следващите години се се опитвали да открият мистериозния каменен град.

Пет от най-големите мистерии на човечеството (ВИДЕО/СНИМКИ)

В ръкописа се разказва историята на изгубения град в Амазония. Той имал широки бетонни улици, пътища и къщи. Част от ръкописа била изписана с древни йероглифи, които учените не успели да разшифроват.

Всичко това говори за високо развита цивилизация, но остава въпроса - какво се е случило с хората от този град?

Най-известните изгубени съкровища (ВИДЕО)

Днес територията на дъждовните амазонски гори е изключително обширна, необятна, трудно проходима и изпълнена с опасности. Вероятността в огромната джунгла да има останки от древен, процъфтяващ в миналото град, не може да се изключи.

Амазония
ThinkStock/Getty Images

Друго, което описва „Ръкопис 512“ е, че сякаш градът е бил изграден от различни цивилизации, тъй като на места строителствата се различавало значително. Имало и строителни детайли, които не можели да се обвържат с никой архитектурен стил. Авторът на ръкописа пише още, че всички къщи в мистериозният град сякаш били напълно еднакви и свързани една с друга.

Екипът открил и торба със златни монети, както и изрисувани йероглифи на различни места в града.

Три цивилизации, които изчезват по необясним начин

През 1925 година един от най-известните изследователи на древния град, Пърси Фосет, се потопил в джунглите на Бразилия с цел да открие тайнствения град, който той нарекъл Z. Групата на Фосет изчезнала без следа.

И още:

Пътешествие до сърцето на Амазония (СНИМКИ)

13 от най-зловещите места в света (СНИМКИ)

Аокигахара - гората на самоубийците

Тайнствените същества, за които очевидци твърдят, че са реални (ВИДЕО/СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук