Перу
Перу / ThinkStock/Getty Images
Американски археолози откриха на тихоокеанското крайбрежие в северната част на Перу артефакти от много древна цивилизация, датираща от 13 - 8-мото хилядолетие пр. Хр., предаде ТАСС.

За направените находки беше оповестено на сайта на Атлантическия университет в щата Флорида. Сред откритите предмети фигурират каменни сечива, украсени с орнаменти кошници, тъкани и други артефакти.
 
Мистерии: Древните самолети на инките

"Находките ни карат да се замислим над темповете на развитие на древните ни предшественици в този регион, за равнището на техните знания и технологии, които са им позволявали да усвояват както морето, така и сушата", отбелязва проф. Джеймс Адовасио.
 
Той разказа за намерените при разкопките риболовни принадлежности. Древната цивилизация е отглеждала пипер, авокадо и лечебни билки. Учените се натъкнали и на признаци на бюрокрация и религия при тези древни обитатели на тихоокеанското крайбрежие на Перу.
 
Легендарната империя на инките

Все по-често се налага схващането, че Новият свят може би е бил заселен от човека много по-рано, отколкото се предполагаше досега.
БТА