За да отслабнете, трябва да избирате здравословни храни като бадеми и пудинг от семена от чиа, препоръчва диетологът Дивя Гопал. В „Health Shots” тя изброява девет богати на протеини храни, които няма да навредят на фигурата ви.

„За да утолят глада си, хората често избират леснодостъпни продукти. Те обикновено съдържат много захар и рафинирани въглехидрати, които пречат на процеса на отслабване”, обясни експертът и предложи алтернативни варианти. На първо място тя споменава киселото мляко, което е богато на калций и протеини и е чудесно средство за утоляване на глада.

Диетологът препоръчва да хапвате зеленчуци, тъй като те съдържат фибри, които подобряват храносмилането и удължават усещането за ситост. Тя също така съветва да опитате да ядете сандвич с фъстъчено масло между основните хранения. Варени яйца, богати на микроелементи бадеми, плодове, извара и бобови култури също са в списъка с препоръчителните хранения на Гопал.

Накрая експертът съветва да добавите към диетата пудинг от семена от чиа. "Семената от чиа съдържат огромен брой хранителни вещества: протеини, калций, антиоксиданти, фибри, фосфор и манган. Така че те могат да ви помогнат, ако се опитвате да отслабнете", обяснява Гопал.
БГНЕС