Има множество примери за бизнес начинания, в които не е инвестирано нищо на първоначален етап, но въпреки това от тях са направени милиони. Ето 7 от тях:

Камък за домашен любимец

Мъж от Калифорния решил, че иска домашен любимец, но не му се занимавало с грижите за него, като разходка, хранене и чистене. Затова му дошла гениалната идея да използва….камък за домашен любимец. Той му направил кутия с дупки ( за да може да диша), постеля, за да му е мекичко и дори му купил връвчица, с която да го разхожда. Вярвате или не, идеята му се продава доста успешно, особено за Коледа. Един домашен любимец струва 3.95 долара.

Трите зодии с най-силен усет за бизнес (ВИДЕО)

Писмо от Дядо Коледа

Хората казват, че Коледа се е комерсиализирала, особено Дядо Коледа, чийто образ е използван от безброй търговци, за да продават продуктите си. Но добрият старец не е изобразен само върху напитки и хранителни продукти. В Северния полярен кръг, на територията на Аляска, съществува адрес, от който само срещу скромните 10 долара може да ви изпратят писмо, написано от самия Дядо Коледа. Мислите си, че никой не би се хванал? А какво ще кажете за 200 000 родители? От създаването си досега този бизнес е спечелил над 2 млн. долара.

Дядо Коледа вече отговаря на писмата с поръчки

Пластмасов ядец

За да развиеш нов бизнес трябва да дадеш на потребителите това, от което се нуждаят. Затова американска компания измислила пластмасов ядец, който да носи късмет. На ден се създават по 30 000 бройки, като всеки един ядец струва по 3 долара.

Пърдящ бизнес

През 2008 Джол Ком създал мобилното приложение iFart със забавни пърдящи звуци. С него можеш да генерираш различни видове пърдящи мелодии и даже да запишеш своята собствена и да я изпратиш на приятел. Оказало се, че стотици хиляди хора са готови да платят по 99 цента за тази възможност и само за една година бизнесът се оказал супер печеливш.

Простите, но гениални идеи, които донесоха милиони на създателите си (ВИДЕО)

Свещено мастило

Добрите идеи се раждат в момент на нужда. Така на отец Бернанд Маккой му хрумнало да създаде бизнес с мастило за принтери, след като един ден той не успял да си принтира листите си, защото тонер касетата за принтера му се изхабила. Тъй като цената на мастилото, което ползвал, му се сторила твърде завишена, той събрал останалите монаси и решили да направят бизнес с рециклиране на стари тонер касети, които да зареждат с мастило и да ги продават на по-ниска цена. Рекламата им била: „Ние предлагаме не просто черна пудра, а тонер мастило, което променя животи“. Това начинание се оказало успешно и от продажби на стойност 2000 долара през 2002 година, се стигнало до над 2.5 млн. долара през 2005 г.

Очила за кучета

Кучето на Рони и Кен Ди - Луло, не успявало да хваща добре фризбито на плажа, защото се оказало, че има чувствителни към слънцето очи. Те решили да му направят слънчеви очила. Те наистина помогнали на кучето. Рони направил уебсайт и публикувал снимка на кучето с новите му очила. Скоро те получили хиляди запитвания и стартирали бизнес за кучешки очила, който сега им носи по 5 милиона долара печалба годишно.

куче самолет багаж
ThinkStock/Getty Images

Работна почивка

На всеки му се е случвало да работи нещо, което не му харесва. Вероятно в такива моменти сме се чудили какво е да работим мечтаната професия. Съществува сайт, в който срещу заплащане можете да пробвате различни начинания. Пуснат през 2004г., сайтът предлага 125 работни места за пробване, които се ръководят от 300 ментори.

И още:

Случайните открития, които промениха света (ВИДЕО)

Ако искате отговор от Дядо Коледа, не пишете на руски и китайски

Четирите начина една жена да забогатее (ВИДЕО)

Седем бизнес правила, които струват нула лева, но дават всичко

Започна писането на писмата до Дядо Коледа

Велики открития, направени в царството на сънищата

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук