Има някои на пръв поглед прости изобретения, които обаче са донесли милиони на своите създатели. Вижте ги:

Обувките Crocs

Тези грозновати олекотени чехли или джапанки буквално завладяха света. В началото на нашия век група от трима приятели изобретяват чудатите обувки, докато плават заедно на круиз през лятната си отпуска.

Така стартирата реализирането на идеята им и днес Crocs са едни от най-продаваните обувки по света за всички възрасти и пол.

5 изобретения отпреди век, непроменени и до днес

Обръч

Продадени са около 100 милиона обръчи по целия свят. Идеята дошла от момиче, което си играело с обръч от бамбук.

Лейкопласт

Лейкопласт е създаден е през 1920 година, когато съпругата на служител на Johnson & Johnson се порязала. Днес лейкопластът се продава в огромни количества.

Усмихнатото личице

Представителите на застрахователната компания в Америка решили да повдигнат духа на своите сътрудници и да ги накарат да се усмихват всеки път, когато те се срещат с клиенти. Те се нуждаели от леснозапомнящ се, ярък символ и през декември 1963 година застрахователите се обърнали към художника-график Харви Бел.

Той изобретява дизайна на усмихнатото личице и продава правата само за 45 долара. Братята Бернард и Мъри Спейн виждат финансовия потенциал и успяват да изкарат 50 милиона долара от личицето.

Уеб страница

През 2005 г. на Алекс Тю му хрумва гениалната идея да създаде уеб страница от 1 млн. пиксела и да предложи на рекламодателите да купят всеки пиксел за 1 долар. Той търси пари, за да може да продължи образованието си.
Идеята му проработва и създаденият от него сайт The million dollar homepage (www.milliondollarhomepage.com) предизвиква небивал интерес.
Той става милионер само за 4 месеца.

Кривите сламки

Кой е измислил кривите сламки не е известно, но те се появяват след като някой накарал дете да избира между сок и мляко, вместо газирана напитка.

Бутилка, която се слага на обратно

Пол Браун продава дизайна си на фирми за шампоан, на НАСА и Heinz. През 1995 година Пол продава и компанията си за 14 милиона долара.

Велкро

Джордж де Местрал изобретява велкрото. Вдъхновението идва от растението репей, а изобретението му носи 100 милиона долара годишно.

Слинки

Идеята хрумва случайно на Ричард Джеймс, когато изпуска пружина на земята. Играчката докарва на него и семейството му 250 милиона долара.

Стикерни бележки

Спенсър Силвър искал да изобрети ново мега лепило, но вместо това лепилото му лесно се залепяло и отлепяло. Изобретението му в крайна сметка го прави милиардер.

Кое е най-желаното изобретение за следващите 100 години?

Велики открития, направени в царството на сънищата

Случайните открития, които промениха света (ВИДЕО)

IBM търси най-стария си продукт в България

7 български открития, които промениха света