/ / Gulliver/Getty Images
И бъдете старателни в изписването на собствения си адрес
Пощенската кутия на Дядо Коледа в Гренландия, предназначена за получаване на писмата от децата до Веселия старец, се премества на друго място, съобщава ДПА.
 
Червеното съоръжение, високо няколко метра, е изнесено от предишната му локация в Илулисат и пътува по море за новата си дестинация в град Уманак на едноименния остров на западното крайбрежие на Гренландия.

/ Gulliver/Getty Images


Според традицията Добрия старец всяка година получава многобройни писма, за да изпълни желанията за подаръци на послушните дечица по света. Някои от учениците в по-горните класове в Уманак посветиха времето си през изминалите четири години, за да отговарят поименно на получената поща. Преместването на пощенската кутия по-близо до тях ще ги улесни в благородното им начинание.
 
От училищното настоятелство на "Едвард Крузе" се извиняват, че не всички писъмца ще получат личен отговор.

Миналата година между 10 000 и 15 000 са били писмата, получили отговор до месец януари. Но за други, това е било невъзможно поради нечетливите адреси и написаните желания на руски или китайски. Тези езици не се изучават в училището "Едвард Крузе" и поради тази причина е било невъзможно да бъде изпратен отговор от името на Дядо Коледа. Но при все това цялата му кореспонденция грижливо се съхранява.

/ Gulliver/Getty Images


Гренландия е считана за едно от родните места на Добрия старец, като другите са на Северния полюс, Финландия, Русия и Турция,припомня агенцията.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА