Плодовете са едни от най-големите дарове, с които природата ни е дарила. Освен познатите ни, има и такива, които растат по други географски ширини и са доста екзотични. Те са с различни вкусове и цветове. Ето 5 от тях:

Ананасова ягода

Ананасовата ягода е чилийски плод. Това е най-старият и древен вид позната ягода и е предшественик на ягодите, които познаваме днес. В повечето случаи тя расте в дивата природа в планинските чилийски райони.

Ананасова ягода
ThinkStock/Getty Images

Керсон

Керсонът се среща в южно Мексико, Централна Америка, Боливия и Перу. Плодът е известен и с името ямайска череша. Расте на дърво, което достига до 3 метра и то в рамките на три години. От керсона се правят различни конфитюри.

Вълшебен плод може да реши въпроса с глада по света

Млечна ябълка

Млечната ябълка е открита от испански мореплаватели около 1500 година в Перу. Тя расте в тропически условия, на дървета, които достигат височина от 20 метра.

Млечна ябълка
ThinkStock/Getty Images

Мангостан

Мангостанът е наричан още цар на плодовете. Кората му е много твърда, но отвътре плодът е мек и вкусен. Плодът е изключително богат на витамини, минерали и антиоксиданти.

Мангостан
ThinkStock/Getty Images

Лангсат

Плодът лангсат расте в Южна Азия, Малайзия, Индонезия, Бруней, Тайланд и Филипините. Дърветата, на които расте този плод, достигат до 30 метра. Размерът му е колкото на синя слива и по-скоро прилича на малко картофче. Вкусът му е изключително сладък.

лангсат
ThinkStock/Getty Images


И още:

Черна диня продадена за 4700 долара в Япония

Паразит може да заличи бананите от трапезата ни

Странните плодове, за които не знаем (ВИДЕО)

Топ 10 на най-редките и скъпи плодове в света (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук