Често с идването на пролетта и хубавото време се чувстваме изморени и отпаднали. Пролетната умора е често срещано състояние, което дори с достатъчно сън не успяваме да излекуваме. Билките могат да ни дадат достатъчно енергия и тонус, за да се справим с умората и да се насладим пълноценно на пролетното време, пише каналът "Баба знае" във vbox7.

Женшен

Билката е популярна със своето тонизиращо действие. Богата е на антиоксиданти, които подобряват енергийния баланс на клетките и стимулират имунната система.

Трикове срещу пролетната умора (ВИДЕО)

Зелен чай

Богат е на важни антиоксиданти, които спомагат за елиминирането на свободните радикали. Зеленият чай подпомага метаболизма и концентрацията, намалява напрежението и ни прави много по-енергични.

Зелен чай
iStock/Getty Images

Босилек

Тази билка има антиоксидантни, антибактериални и противовирусни свойства. Босилекът намалява стреса и регулира метаболизма, като осигурява постоянен приток на енергия в клетките.

Пет храни, с които ще преодолеем пролетната умора

Ашваганда

Смятана за една от най-мощните билки, ашваганда спомага за възстановяване на организма ни и поддържането на нервната и ендокринната ни система. Можем да я приемаме като хранителна добавка или чай.

Ашваганда
iStock/Getty Images

Мака

Мака е истинска суперхрана, с която се чувстваме много по-енергични. Богата е на протеини, калций, калий, желязо, йод, мед, манган, витамини от група В и С. Обикновено се продава на прах, който можем да добавим в смутита, десерти и супи.