Има задържани
На териториите на Кърджали, Велико Търново и Ямбол се провежда специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и битовата престъпност.

В акцията са включени сили на Криминална, Икономическа, Охранителна полиция и служители на дирекция „Жандармерия“. Полицейските действия са насочени към рискови обекти и лица, които притежават ресурс за евентуално влияние върху вота на гражданите.

БГНЕС

В Горна Оряховица вече са задържани четири лица. Проверени са 150 души, 20 от които представляващи особен интерес за органите на МВР, предава кореспондентът на БГНЕС.

От рано сутринта на изходите на два от най-рисковите квартали на Горна Оряховица-Калтинец и Гарата, са разположени КПП-та, като се спират всички автомобили.

БГНЕС

На място да следят акцията пристигнаха началникът на охранителна полиция при ОД на МВР-Велико Търново комисар Йосив Павлов и главен инспектор Мариан Лонгинов – началник на РУ МВР-Горна Оряховица.

По време на операциите в различните областни се проверяват заложни къщи, обекти, в които се предлагат дърва за огрев, хранителни магазини, предлагащи стоки на вересия, лица, за които има информация, че разполагат със значителни финансови средства и с възможност да осъществяват лихварска дейност. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС