/ istock
В четвъртък повече от 180 души бяха евакуирани от пътнически самолет на Ryanair "Boeing", след като той запали по време на рулиране за излитане на летище Бриндизи в Южна Италия. 

Говорител на летището в Бриндизи потвърди, че е имало пожар, който е спрял въздушния трафик за няколко часа. 

Ryanair, нискотарифна авиокомпания, която оперира най-големия флот самолети в Европа, съобщи, че всички 184 пътници и екипаж са били безопасно евакуирани на пистата след инцидента в четвъртък. Самолетът е трябвало да пътува за северния италиански град Торино. 

„Полет FR8826 от Бриндизи до Торино (3 октомври) беше забавен тази сутрин, след като екипажът забеляза дим от външната страна на самолета. Пътниците бяха свалени без инциденти и върнати в терминала с автобус“, предаде авиокомпанията. 

Беше съобщено, че самолетът е бил заменен и пътниците са били превозени до тяхната дестинация. Летището е било отворено отново около три часа по-късно, според уебсайта на летището. 

Във вторник друг самолет на Ryanair – полет FR846 – от Барселона към летище Милано Бергамо е имал проблем с гумата при кацане, което е довело до временното затваряне на летище Милано Бергамо. 

„Пътниците слязоха нормално, а самолетът беше инспектиран от инженери, които в момента обслужват самолета, за да може да се върне в експлоатация“, каза в изявление Ryanair.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
CNN