Засилен трафик към София и другите големи градове имаше в последния почивен ден. Продължават и проверките на „Пътна полиция“. Общо над 8000 служители участват в акциите по празниците. Най-натоварени са маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове - най-вече от Гърция и Турция.
 
Кошмарен беше трафикът по главен път Е-79 при Симитли в днешния празничен ден, който се явява и финал на поредицата почивни дни за Великден и Гергьовден.

На Симитли в посока магистрала „Струма“ колоната едва се движеше, често спираше, затапването по пътя откъм Банско стигаше до село Градево, а по Е-79 още от Кресна през цялото дефиле до Симитли. 500-те метра до началото на автомагистралата след Симитли бяха кошмар заради сливането на двата потока. Имаше и прегрели автомобили.

Столична община въвежда временна организация на движението на 6 май

И днес имаше промени в движението по магистрала „Хемус“, за да не се образуват задръствания. В тунел „Топли дол" бяха обособени две ленти в посока София и една за Варна. През „Правешки ханове" имаше две ленти в посока София и беше ограничено движението за Варна.

Огромна тапа се беше образувала и на АМ "Тракия" в посока София. Задръстване имаше в района на Пазарджик, около 90-и километър. Автомобилите се движеха изключително бавно по аутобана.

В социалните мрежи потребители предупреждаваха за затруднения в движението. При 206 км на АМ "Тракия" в посока София се минаваше в една лента.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA, БТА