Волен Сидеров: Не на зелените мюсюлмански училища
Волен Сидеров: Не на зелените мюсюлмански училища / снимкa: DarikNews

На 3 март беше традиционният митинг на партия „Атака”, на който се събраха около 10-15 000 души от цялата страна, но много медии се направиха, че го няма. Това каза в предаването „Пропаганда” на Дарик Волен Сидеров, лидер на партия „Атака”. Според него обаче, за разлика от 2006 година, когато митингът на партията е бил с нулево отразяване от страна на медиите, тазгодишният е постигнал голям напредък. По думите му България продължава да работи в един заговор на цензура и често електронни медии тайно се договарят за отразяване на дадено събитие. Волен Сидеров коментира и въпроса за ислямизацията на Родопите. Ето какво още каза той по този въпрос:

 

„Аз пиша статии за нея повече от 10-15 години, в които обяснявам ислямизацията на Родопите и опасността от нахлуването на ислямски фондации. Там няма никакво противодействие, фондации изпращат свои емисари, обикновено под формата на религиозни преподаватели. Такива центрове се откриват в много родопски градчета, пристига съответният емисар, добре заплатен е от тези фондации, които са саудитски, ирански, египетски. Някои от тях си сменят името, защото влизат в Черния списък на Западна Европа и САЩ като терористични”.

 

Запитан къде в страната има регистрирани такива случаи, Сидеров обясни, че Велинград е център на такава фундаменталистка практика и теория.

 

България трябва да си възстанови работата на службите и държавата като цяло и антиислямската линия да заработи, смята още лидерът на „Атака”. Според него Движението за права и свободи също трябва да се отстрани от властта, защото тя е проводник на тези линии. По думите му има идея страната ни да се свие в периметъра между Дунав и Стара планина, а най-плодоносната част Добруджа и Лудогорието в момента вече се завладяват от турски фирми – хотелиерски и земеделски.

 

Помолен да обясни какво се случва в така наречените „зелени мюсюлмански училища”, разделени на момчешки и момичешки, Сидеров каза: „За да се разбере какво се случва там може да стане само с държавна намеса, но докато България се управлява с мандата на ДПС и ДПС е определящ фактор в политиката това няма да стане. Той коментира, че в България не трябва да има такива училища, защото в тях подрастващите се обучават на омраза и на нетолерантност към друговерците”.

 

Волен Сидеров обясни още, че от партията му смятат да издигнат в европейските структури като свое мото занапред „Не на Турция в Евросъюза”.

 

Целия разговор можете да чуете в прикачения звуков файл.