Слънце и дъжд ще се редуват в следващите дни над страната
Слънце и дъжд ще се редуват в следващите дни над страната / снимка: БГНЕС, архив
Слънце и дъжд ще се редуват в следващите дни над страната
79461
Слънце и дъжд ще се редуват в следващите дни над страната
  • Слънце и дъжд ще се редуват в следващите дни над страната

Типично пролетно време ни очаква в следващите дни и седмици в България. Под влиянието на преминаващи средиземноморски циклони топлото време ще се редува с кратки валежи.

Заоблачаването започва още днес, но ще се задържи само във вторник и сряда. Вятърът ще е слаб, в Източна България - до умерен от юг, югоизток. Възможно е на места да преваля слаб дъжд, по-обилни ще са валежите в планините.

Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а максималните от 18 и 20 градуса в северозападните, до 23 и 26 градуса в южните райони.

Още в четвъртък и петък обаче времето ще се стабилизира. Очаква се малко да захладнее, както и  на места да превалява слаб дъжд.

В събота и неделя е възможно да има такива слаби валежи, но на по-малко места в страната. Следващата седмица ни очаква по-стабилно време. Валежите са слабо вероятни, ще се повишат и температурите до 25-28 градуса.

Към края на следващата седмица времето отново ще се влоши. Отново средиземноморски циклони ще оказват влияние на времето в страната.