/ iStock/Getty Images
Регионалната здравна инспекция във Велико Търново затвори четири заведения за обществено хранене, защото не отговарят на новите изисквания за работа, предава БНР. Проверка е направена и на лечебните заведения и медицински практики, дадени са предписания за неизпълнени противоепидемични мерки.

Акция в Пловдив: Проверяват спазват ли заведенията правилата заради Covid-19 (ВИДЕО)

101-а проверки са направени от здравните инспектори през тази седмица в заведенията за обществено хранене в област Велико Търново. Освен четирите спрени обекта, е съставен още един акт за нарушение, дадени са и предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.  

По инициатива на Районната прокуратура в Свищов са извършени 26 проверки на заведения. Няма открити нарушения. В лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ в областта са осъществени 36 проверки по спазване на противоепидемичните мерки във връзка с COVID-19. Издадени са 2 предписания.

Във Великотърновската болница е настанен мъж с COVID-19 след завръщане от чужбина

50 предписания са дали здравните власти в област Велико Търново на училищата за организацията и провеждането на изпитите след 7-и и 12-и клас.
БНР