Петър Паунов ще участва в Световна кметска конференция в Йерусалим
Петър Паунов ще участва в Световна кметска конференция в Йерусалим / снимка:DarikNews.bg, Кюстендил

Кметът на Кюстендил Петър Паунов ще участва на 28-та Световна  кметска конференция в Йерусалим, която ще се проведе от 6 до 9 май. Той е получил лична покана от външното министерство на Израел и от Американския съвет за световно еврейство.

„Това е изключителна чест за нашия град, да представя България на този форум. Ще получим подкрепа за нашите проекти за Обучителен център в областта на високите технологии и в сферата на здравеопазването”, заяви кметът Петър Паунов. Той ще има срещи с президента на Израел Шимон Перес, министър-председателя Бенямин Нетаняху, кметовете на Йерусалим, Тел Авив и Хайфа, както и с много други колеги от цял свят.

На конференцията ще бъдат обсъдени въпросите свързани със сигурността на градовете, както и най- новите технологии и решения в този сектор. Кметът на Кюстендил ще се срещне и с водещи експерти в областта на сигурността.

Копие от писмото на кюстендилеца Димитър Пешев, благодарение на което са спасени около 50 000 български евреи ще е подаръка за Бенямин Нетаняху. „Това е документ, който показва силата на духа на България и хуманността в отношенията ни”,  коментира кметът на Кюстендил.

Петър Паунов ще посети и една от най-модерните болници в Израел - „Ichilov” („Ихилов”), където ще преговаря за това израелски специалисти да партнират на здравните заведения в Кюстендил.

Още новини от Кюстендил